Početna Projekti U zdravom telu, zdrav duh!
U zdravom telu zdrav duh! PDF Štampa El. pošta
Kao što stara Latinska izreka kaže „Mens sana in corpore sano“(U zdravom telu zdrav duh), cilj projekta je bio da kroz sport i igru pomognemo deci da podignu moral i osveže umove.
 
Uz prethodni projekat izgradnje sportskih terena, logičan sled je bio da pokrenemo projekat koji će decu usmeriti da se bolje orjentišu i odaberu neki od sportova kojim bi se bavili. Uz podršku Balkanskog fonda za lokalne inicijative i u partnerstvu sa Udruženjem sportskih trenera srbije pokrenuli smo naevdeni projekat. Pored navedenih terena, napravili smo igrališta za najmlađe, ljuljaške, klackalice i igralište od peska. 
 
Udruženje sportekih trenera Srbije je pune dve godine svoj deci iz izbegličkog kampa ORA Radinac, kao i deci iz lokalne mesne zajednice držalo stručne sportke treninge u košarci, fudbalu, rukometu i odbojci.
 
Tokom letnjih sezona, pored škole sportova, organizovali su se sportski turniri koji su okupljali više opština iz Srbije. Deca iz kampa su nakon toga posivala razne dečije sporske kampove koje je podržalo Ministarstvo za dijasporu, gde su deca iz kampa i Srbije imala priliku da se druže sa decom iz dijaspore.
 
Da ne zaobiđemo i činjenicu da smo kroz projekat pružili šansu ljudima iz kampa da zarade novac, kroz participaciju u projektu na izgradnji terena, pomoći pri pružanju trenerske obuke i učestvovanju u organizaciji turnira. Kroz medijsku kampanju, koja je pratila realizaciju projekta, ukazali smo na postojeće probleme i nadamo se da smo barem malo podigli svest naroda o ljudima oko sebe.
 
© 2008 Modem Beograd | DESIGN BY ADD SOFT
© 2019 Modem Beograd. Sva prava zadržana.
Joomla! je Slobodan softver objavljen pod GNU/GPL Licencom.