Beograd, prognoza

čet Pet Sub
Početna O nama
O nama PDF Štampa El. pošta

U želji da podstakne promene u Srbiji, nekoliko diplomaca i postdiplomaca osnovala je 2006. godine Asocijaciju za Afirmaciju Mladih „MODEM“, nevladinu, neprofitabilnu i politički nezavisnu organizaciju.

 Asocijacija MODEM nastoji da:

  • Afirmiše omladinu Srbije i saradnju sa mladima iz Evrope.
  • Podrži studente u sticanju znanja i iskustva u nauci, obrazovanju i kulturi.
  • Inicira akcije usmerene ka smanjenju siromaštva.
  • Ohrabri komunikaciju i rasnu, versku, etničku i polnu toleranciju.
  • Podseti na potrebu za očuvanjem životne sredine.
  • Pomogne zapostavljene sportove.
  • Pruži pomoć mladima u samoorganizaciji, usmeravanju na razvoj sposobnosti komuniciranja, kooperativnosti saradnje i timskog rada                                                                        

U prvoj godini postojanja asocijacija je brojala 35 članova i učestvovala u ostvarenju projekta:

  • Strateški ekonomski razvoj srpskih enklava na Kosovu i Metohiji, u saradnji sa Udruženjem poslovnih žena “Avenija“, april – oktobar 2006.

     Početkom 2007. godine Asocijacija Modem je brojala stotinak članova i napravila strateško partnerstvo sa organizacijama iz Pariza Enfant Planete Esperanza i Mozaik (Udruženje srpskih diplomaca u Parizu). Uz pomoć navedenih organizacija smo uspeli da pokrenemo humanitarnu kampanju „Hocu srećno da odrastem!“ za pomoć deci iz najvećeg izbegličkog kampa u Srbiji, Radinac. Kampanju je sačinjavalo veliki broj akcija, od predavanja profesora, izložbe fotografija, modene revije, umetničke radionice do promo žurki. Kruna kampanje je bio događaj ’’DJs First Aid’’, održan 1. juna 2007.na Kalemegdanu, na košarkaškim terenima kluba Partizan. Beogradska publika je bila u prilici da čuje više poznatih domaćih i stranih DJ-eva,i prisustvuje po prvi put scenskom nastupu Burn Crew Concept-a iz Pariza. Iste su noći Hair factory i modna kuća MASHA imali svoje revije. Sav prihod je bio upotrebljen u humanitarne svrhe.

     U 2008. godini Asocijacija Modem je nastavila sa razvijanjem svoje strategije i trenutno broji oko 300 članova. U ovoj smo godini pokrenuli projekat izgradnje sportskih terena za decu iz kampa Radinac, pod nazivom „U zdravom telu zdrav duh!“, u saradnji sa Kancelarijom za Razvoj i Kooperaciju pri Ministarstvu Inostranih Poslova Švajcarske.

 

 
© 2008 Modem Beograd | DESIGN BY ADD SOFT
© 2021 Modem Beograd. Sva prava zadržana.
Joomla! je Slobodan softver objavljen pod GNU/GPL Licencom.