Početna Projekti Summer Class Strazbur
Sumer Class Strazbur PDF Štampa El. pošta

Cilj Akademije je da istraži različite pristupe svim oblicima vizuelnih i muzičkih umetnosti, kao i da studenti dobiju stručnu obuku i nadzor u umetničkim tehnikama u rasponu od tradicionalnih do najnovije avangarde. Kursevi obuhvataju crteže, grafike, dizajn, muziku, istrumente, video umetnost...

Nastavnici i studenti dolaze iz svih krajeva sveta, tako da Akademija može da tvrdi da daju forum za sve vrste stvaralaštva. Takozvani "kulturni", "politički" jezik nisu bili prepreka da već naprotiv, dobili su priliku da saznaju više o umetnosti i stilu života i dokažu svoj opšti stav. Oni posebno cene atmosferu stvaračke koncentracije i medjunarodne razmene u nastavi. To je razlog više zašto je Medjunarodna Letnja Akademija umetnosti najstarija institucija te vrste u Evropi.

Veličina odeljenja je ograničena, je Letnjoj Akademiji nije za cilj da "masovno proizvodi" umetnike, ali je zato sva pažnja usmerena na svakog studenta po na osob.
 

U partnerstvu sa Enfant Planete Esperanza, Pariz i Societe General Bankom, uspeli smo da obezbedimo sredstva i posaljemo 4 studenta na intezivne kurseve u Strazburg. Studenti su imali priliku da pohadjaju kurseve iz oblasti solo pevanja, violoncela i violine, kod najistaknutijih profesora iz Evrope.

Po povratku u Beograde za naše studente smo organizovali koncert u zadužbini Ilije Kolarca.

 
© 2008 Modem Beograd | DESIGN BY ADD SOFT
© 2021 Modem Beograd. Sva prava zadržana.
Joomla! je Slobodan softver objavljen pod GNU/GPL Licencom.